Przejdz do strony

Hunterwild to marka wędlin, kiełbas i mięsa z dziczyzny, które jest wysoko cenione przez znawców ze względu na wartości kulinarne i odżywcze. W staropolskiej kuchni odgrywała pierwszoplanową rolę, a dziś wracamy do niej, na nowo odkrywając jej walory. Odpowiadamy na tę potrzebę, specjalizując się w skupie i przerobie zwierzyny łownej: jelenia, sarny, muflona, daniela i dzika.

Posiadamy własną sieć punktów skupu dziczyzny i współpracujemy z ok. 1200 dostawcami z niemal całej Polski. Dzięki tym, często długoletnim kontaktom, możemy pochwalić się ok. 25% udziałem w krajowym rynku. Prowadzimy sprzedaż dziczyzny przede wszystkim dla klientów zagranicznych – posiadamy odbiorców m.in. w Niemczech, Francji, Włoszech, Holandii, Austrii oraz Danii. Dzięki kilkuletniej obecności naszych wyrobów na rynkach zachodnich, nasza marka zyskała już ugruntowaną pozycję i jest rozpoznawalna przez konsumentów.

Wieloletnie doświadczenie gwarantuje doskonałą jakość sprzedawanych produktów, co potwierdza ciągle rosnąca liczba klientów. W Polsce marka Hunterwild ściśle współpracuje ze Stołem Polskim – również należącym do Grupy Cedrob – który wykorzystuje naszą dziczyznę do produkcji różnorodnych wędlin (kabanosów, kiełbas i pasztetów). Wyroby z dziczyzny firmowane przez Stół Polski cieszą się wielkim uznaniem odbiorców, potwierdzonym prestiżowymi wyróżnieniami.

Idealne warunki sanitarno-weterynaryjne zapewnia nam system HACCP, wsparty rygorystycznymi procedurami wewnętrznymi oraz wiedzą i rzetelnością pracowników. W trosce o najwyższą jakość oferty staramy się nieustannie ulepszać nasze procedury produkcyjne. Posiadamy także dwa najbardziej wymagające w branży spożywczej certyfikaty – IFS Logistic oraz Broker, przyznawany firmom prezentującym najwyższe bezpieczeństwo magazynowanych i sprzedawanych produktów spożywczych. Jednostką certyfikującą był prestiżowy, niemiecki ośrodek TÜV NORD. Spełniamy ponadto wszelkie wymogi europejskie oraz znajdujemy się na liście polskich zakładów mięsnych zatwierdzonych do eksportu na rynki państw trzecich pod Weterynaryjnym Numerem Identyfikacyjnym 02210701.

Materiały dodatkowe

Poznaj nasz katalog produktów

Polskie lasy słyną z bogactwa zwierzyny łownej; są też wyjątkową, choć niedocenianą ostoją dzikiej przyrody, często nieskalanej cywilizacją. Dziczyzna, pochodząca z takich terenów, wyróżnia się wysoką jakością mięsa oraz doskonałymi walorami smakowymi.